dinsdag 27 maart 2018

Op naar kuur 8

Hoe is het nu?

Kuur 7 zit er op!
De laatste weken ben ik echt nog aan het bijkomen geweest van de buikpijnklachten, de opname en de griep. Een groot deel van de tijd voel ik me best prima, zittend aan de keukentafel met een kopje thee. Maar even boodschappen doen, douchen of naar zolder lopen om met de was bezig te zijn kost veel energie. Echt even bijkomen soms. Maar gelukkig voel ik me nu veel beter dan een aantal weken geleden.

De controle vorige keer bij de oncoloog was prima. De bloedwaarden blijven veelal gelijk of ze zijn weer zoals voor de opname. Dus vooralsnog mooi doorgaan met deze medicijnen! Heel fijn. Ik had wat rugpijnklachten en voor de zekerheid heb ik een botscan gehad. Ook 100% goedgekeurd. Super! Blijkbaar waren er toch wat spieren aan het protesteren, toen ik veel pijnklachten om en nabij mijn lever had heb ik vast te vaak een andere houding dan anders aangenomen.

Ik ga al een tijdje niet meer naar het werk. Dit jaar ben ik geloof ik helemaal niet geweest. Geen energie voor, en ook was het lastig om leuke en nuttige taken voor me op te zoeken.
Het proces om (vervroegd) een uitkering aan te vragen en me af te laten keuren is in werking gezet. Ik moet nog naar een verzekeringsarts en eventueel een arbeidsdeskundige. En uiterlijk ergens in mei hoor ik of het goedgekeurd is. Spannend.
Ik vind het niet erg om niet aan het werk te zijn. De energie is er gewoon niet voor, zeker niet om mijn eigen functie te kunnen uitoefenen en ook niet om kantoortaken te doen. Het is zeer zeker wel zuur dat ik een week na mijn diploma deze uitslag kreeg maar daar heb ik me wel een soort van overheen gezet denk ik. Het versturen van de aanvraag voor de uitkering was wel een dingetje. point of no return ofzo, die muisklik. Heel definitief.
Ook toen er een ander voor mijn functie was aangenomen, was dat slikken. Natuurlijk had ik toen wel al in de gaten dat het me niet zou gaan lukken, maar op dat moment was het confronterend.
Tja, die dingen horen er bij blijkbaar.

Maar, nu ik me weer beter ga voelen heb ik ook meer zin in dingen. Fysiek en mentaal gaan hand in hand wat dat betreft. In elk geval bij mij. Kom maar op met die zon en warmere temperaturen!

6 opmerkingen:

  1. Hey dappere dochter. Ook al heb je het moeilijk en ben je vaak moe je gaat maar door en door. Respect voor hoe je het doet lieverd.Hou van je ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vol bewondering weer jouw blog gelezen Andrea. soms zo confronterend, maar dan toch weer positieve dingen te zien. geniet van jouw jongens, en van de zon.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Dat genieten lukt helemaal met dit lekkere weer!

      Verwijderen
  3. Gambling in NYC (NJ) | Mapyro
    Casino. 2nd 삼척 출장마사지 floor luxury hotel 전라남도 출장마사지 atrium, 1 king suite, 춘천 출장마사지 1 spa tub. 1 king suite in hotel, 2 queen suites, 1 광명 출장샵 spa tub. 4 queen suite. 경상남도 출장안마

    BeantwoordenVerwijderen